Parkourový příměšťák s Vovou

Podzimní prázdniny roku 2022 v KC Bažantnice byly ve znamení skákaní, běhání a pohody s Vovou a Kolinem. V komunitním centru bylo toho času čerstvě po dokončení stavebních uprav a vymalování a stejně tak krásný modrý koberec voněl novotou.

Parkourový příměšťák si přišlo užít prvních devět statečných. Pondělí a úterý byly dny velmi náročné. Odehrávaly se hlavně pod taktovkou Colina. Vova s Colinem zvolili poněkud ostřejší tempo a děti skákali přes překážky, trénovaly salta a různé jiné freerunnerové prvky jako o závod. Pro zpestření a kvůli tomu, že jsme chtěli strávit slunečné části dne venku, jsme se skoro každý den vydali na průzkum okolí.

V pondělí jsme navštívili pláž u Kalýho rybníka a workoutové hřiště v zámecké zahradě. Tady jsme trochu posilovali a děti zdolávaly challenge. Děti zjišťovaly: kdo dál doskočí, kdo se déle udrží ve visu, kdo udělá nejvíce zdvihů. Za jak dlouho které přeručkuje a pod. Na tyči děti zkoušely jak ji obletět.

V úterý jsme v centru stavěli různé překážkové dráhy a děti hrály hru země je láva a různé honičky. Tento den byl plný legrace. Na naší dopolední procházce jsme navštívili trampolíny u pumptrackové dráhy. Děti zde zkoušely rondáty (cvik podobný hvězdě s dopadem na obě nohy) a různá salta. Trampolína byla pro některé větší výzvou, děti zjistily že měkkost trampolíny sice brání před tvrdým dopadem, ale nestabilita nedovolí velké odrazy. Návštěvu trampolín jsme si velmi užili, lektoři také vymýšleli různé zábavné kousky.

Délka tábora se trochu přizpůsobovala zájmu účastníků. Nejdříve jsme spustili pouze dva dny, nicméně zájem účastníků nám umožnil rozšířit tábor na všechny 4 prázdninové dny. Ve středu a ve čtvrtek provázeli děti Vova s Bárou z KC Bažantnice. Program těchto dní byl spíše volnější a tak si děti krom tréninku parkourových skoků a gymnastických prvků stavěly bunkry z překážek, hrály hry a užívaly si sluníčka při skákání na zahradě nebo při opětovné návštěvě trampolín. Při čtvrteční návštěvě trampolín nám dobře posloužila i pumptracková dráha, kde probíhaly běžecké závody.

Velmi děkujeme hostivické Sokolovně za zapůjčení žíněnek, švédské bedny a měkkých překážek, bez kterých by tábor proběhnout nemohl. Stravování jsme měli zajištěné díky restauraci Fort Roxy. I panu Davídkovi velmi děkujeme za vstřícné jednání.